Thursday, March 10, 2016

Hitchhikers

Under sin inspektion i alla matförråd ombord, i jakten på förbjudna matvaror att ta in i NZ , kom Vicky som inspektören hette fram till vårt sista skåp, det stora med alla kryddor. Plötsligt stelnade hon till och pekade MYROR, små små myror mikroskopiskt små, kanske 2 mm.
-"Såna här har vi inte i NZ konstaterade hon, och vill inte ha heller".
Nu började en febril aktivitet, har ni sett dom förut? Med fingrarna i kors bakom ryggen sa vi att vi kanske hade det, men det var nog ett år sedan...
Vicky berättade på ett mycket lugnt och proffsigt sätt vad som skulle hända, det värsta på skalan var karantän nånstans långt bort, till att båten skulle rökas med förbud att vara ombord i 14 dagar. Efter att ha gått iväg med två små minimyra-exemplar i en burk och ringt några samtal kokades åtgärderna ner till att vi skulle bli sprayade. En gigantisk stor tub kom ner till båten och med beslutsamma rörelser sprayade Vicky hela båten inne och ute. Alla ventiler bommades igen och vi var portade i tre timmar. Efter dessa timmar vädrade vi i en halvtimme och sen fanns det bara döda minimyror i kryddskåpet, för säkerhetsskull kom Vicky även nästa dag och kollade att myrorna fortfarande var döda och att vi levde.
Som bonus på detta har vi även hittat tre döda …..ja ni vet börjar på K och slutar på R i plural.

2 comments:

  1. Har ni haft KanineR ombord utan att märka det????
    Hade ju kunnat bli goda grytor!

    ReplyDelete