Saturday, March 26, 2016

APT 10-16

APT 10 2016

26 mars 2016
Deltagare: Två kaptener
Plats: Port Nelson, NZ

Minnesanteckningar från arbetsplatsmöte 10/2016

Verksamhetsgenomgång:
Under veckan som gått har hela besättningen åter samlats på skutan, alla tycks utvilade och när energin är på topp, flödar kreativiteten. Arbetsgrupper samlas för att sammanställa kvartalsredovisningar och genom denna strålande effektivtet, har alla grupper inlämnat resultaten innan utsatt tid. En utflykt har därför genomförts till den vackra naturparksområdet Abel Tasman, hela besättningen medföljde även på denna segling.

Verksamhetsplanering:
Ag Planering har lagt fram förslag till Kaptenerna på ”preliminär tid för avsegling mot Nordön”, Söndag den 27 mars kl 12.00, vägval: genom Marlborough skärgården, en övernattning i ankarvik strax efter sk. French Pass. Därefter segling genom Cook strait och sedan segling nordnord ost längs Nordöns ostsida, Föreslagit tänkbar angöringshamn Tauranga i Bay of Plenty Total distans Cirka 550 NM
Kaptenerna tackar för den fina föredragningen och påpekar att kanske ytterligare en övernattningsvik bör planeras i skärgården för att passera Cook Strait under dagtid.

Arbetsmiljöfrågor:
På grund av uppkommen incident i samband med att dingen skulle sjösättas från stranden och båda kaptenerna blev blöta från topp till tå av brytande sjöar, där dessutom den som sist skulle äntra dingen fick kravla sig upp i gummibåten från mycket djupt vatten, alltemedan den som skötte utombordaren satte full fart genom de brytande sjöarna.
Det lokala skyddsombudet har sammanställt en incidentrapport för vidare befordran till HSO, vilket är ett obligatorium vid en sk. nästanolycka.
Besättningen har att ta ställning till om någon rutin skall revideras, eller om det alltid vid dingefärd föreslås badkläder på.

Övriga frågor:
En mindre konflikt kan komma att uppstå ombord på Anastasia, detta gällande tolkning av ordet ARBETE . Vad är arbete? Och måste det utföras stående eller sittande? Är arbete endast praktiskt utförda sysslor såsom toalettpumpsrengöring och stuvning av ankarkätting? Eller kan arbete framför datorn, filmredigering och skrivande också räknas som avlönat arbete? Beror det på sysslans art eller var den utförs?
Ärendet kommer att överlämnas till Värdegrunds-projektet, med prioritet HÖG. Trevlig Påskhelg önskar Kaptenerna

4 comments:

 1. Måste bara påpeka att jag alltid har hävdat att jobb med film- och bildredigering vid datorn är ett kvalificerat arbete. Jag har fått slåss för min sak och fått utstå gliringar och spe, men jag har framhärdat. Nu verkar det som om opinionen börjar vända, massorna börjar få upp ögonen och ett paradigmskifte är i görningen.
  Hur hade det sett ut i världen om Ingemar Bergman stuvat kätting, om Sven Nykvist gjort rent toalettpumpar, om Steve Jobs hade bakat bröd och om Suss Asker varit jungman?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Värdegrundsarbetsgruppen tackar för inlägg i debatten, nya argumet tas tacksamt emot, även om jag tycker att Suss Asker ibland har haft en lysande karriär som jungman

   Delete
 2. Vem vet? Hur tycker du att det ser ut så här långt?

  ReplyDelete