Saturday, March 19, 2016

APT 08 2016

APT 09 2016

19 mars 2016
Deltagare: Två kaptener
Plats: Port Nelson, NZ

Minnesanteckningar från arbetsplatsmöte 09/2016

Verksamhetsgenomgång:
Under veckan som gått har hela besättningen åtnjutit vederlagsledighet (komp), de två kaptenerna har gjort en roadtrip på Sydöns norra del.
Färden började med en busstrip längs den dramatiska, regniga västsidan till staden Greymouth, bussen kördes av ”driver Chris” hon körde med ett högt tryck på gaspedalen, och med jämna mellanrum kopplade hon även på sitt mikrofonheadset och med en lugn stämma berättade små anekdoter om ställen vi passerade.

Tågresan med Kiwi-train startade som sagt från ett regnigt och blåsigt Greymouth och slingrade sig sen längs olika floder österut, mot Christchurch. Resan tog sammanlagt fem timmar och den stora sevärdigheten var Arthurspass på 737 meter över havet, för att komma dit åkte tåget i en 8 kilometer lång tunnel med stigningen 1:33, Otira tunneln, som när den stod klar 1923 var världens sjunde längsta tågtunnel. På andra sidan tunneln och passet var det ett torrare och klarare klimat och vi rullade i nerförsbacke mot Christchurch.
Om Christchurch hänvisas till två tidigare blogginlägg under veckan.
Hemresan gick med buss längs den ostliga sidan mot Blennheim, där byte av buss till Nelson gjordes. Ostsidan av sydön och speciellt den nordligaste delen där vi passerade står för nästan hela Nya Zealands vin och frukt export, goda Marlborough viner växte på stockarna vi passerade och äppelträden stod i räta led.
Borta bra men hemma bäst

Övriga frågor:
Då hela besättningen varit på ledighet har inga nya frågor uppstått, och inte heller några gamla ärenden har blivit behandlade.

Trevlig helg önskar de två KNo comments:

Post a Comment