Wednesday, February 24, 2016

Törnar, Tampar och fall

Hur gör ni när ni kvajlar upp era tampar?
Antagligen på samma sätt som vi alltid gjort, medurs, i snygga bukter, runt runt med en inbyggd halvtörn, och så en snajsig släng runt hela kvajlen för att den skall kunna hängas upp eller läggas ned till förvaring.
Vi har ända sedan vi köpte Anastasia haft stora problem med en av våra tampar, nämligen den till spinnnakerfallet, den har när vi hissat code zero eller spinnaker alltid tvistat sig uppe i masten, det är inte bra, och mer än en gång har vi faktiskt inte fått ner den utan har behövt att gå upp och slå ut törnarna uppe i masttoppen. Vi har diskuterat det här med många människor, riggare, andra seglare och folk i båtaffärer, men aldrig fått något bra svar varför detta sker.
Men häromdagen under lite allmänt surfande på internet  och YouTube hittar vi den här videon som precis sätter ord på det vi upplevt. Tack för det Spartan Ocean racing nu kvajlar vi rätt tampar på rätt sätt. Vill du också lära dig skillnaden mellan de gamla treslagna tamparna och de nya materialen så titta på videon.
3 comments:

  1. Att man aldrig fick lära sig det när man kvajla preventer gajarna till bommarna. Man blir aldrig för gammal att lära om!

    ReplyDelete
  2. Att man aldrig fick lära sig det när man kvajla preventer gajarna till bommarna. Man blir aldrig för gammal att lära om!

    ReplyDelete