Tuesday, February 16, 2016

Sydneys alla broar


Det måste vara närheten till vattnet, alla vikar och små hamnar som gör Sydney till en så intressant och vacker plats, vet ni, att i det man kallar Sydney Harbour finns det 22 broar som förbinder olika vägar, vikar och uddar så att staden får ett jämt flöde över hela sin yta.
Fantastiskt för en som gillar broar, här finns alla sorters överfarter, gamla som nya förbindelser fasta som öppningsbara broar. Broar nästan överallt, t.om en bro genom en park där en slags spårvagn kör.
Där vi ligger i Blackwattlebay har vi den moderna snedkabelbron Anzacbridge precis i siktlinjen. Det är samma konstruktion som Uddevallabron, en annan berömd snedkabelbro är Rio-Antirion mellan Peleponesos och fastlandet i Grekland. Så vackert.
Men vilken bro som är min absoluta favoritbro det får ni gissa, svaret kan jag ge er om ett par dagar, och ja... vi har seglat under den också.


8 comments:

 1. ANZAC- Australian and New Zealand Army Corps.. Det namnet kommer ni stöta på massor, finns på broar, parker till och med speciella kakor. Allt för att hedra sin militär. Nu i vår någon gång (25 april säger Google) är det ANZAC-day då hedras de som stupat i krig, tror till och med det är en röd dag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Är det betydelsen, jag har undrat, det fanns massa ANZAC i Scarborough med

   Delete
 2. Jag gissar på Golden Gate-bron, vet att ni varit där, jag har bara sett den på film och bild MYCKET stilig. Sen är Strängnäs bron på vägen mot Enköping väldigt hög och stilig, men där har ni nog inte seglat. ML

  ReplyDelete
 3. Det måste vara Stora Hissingebron!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det kunde man tro, eftersom vi bor nästan under den ...men nä

   Delete