Tuesday, August 25, 2015

Spännande insegling

Som jag sagt förut så stämmer inte sjökorten här alltid överens med verkligheten , när ni tittar på den övre bilden så ser ni att vi ligger på land och vägen dit har varit över ett rev (grönt)

Men sen om vi skiftar över kartan till google-map så får man en bättre förståelse för hur världen egentligen ser ut där vi befinner oss i Vudapoint marina.
Igår när vi tog en liten kvällstur hörde vi över en VHF att det var en katamaran på väg in i marinan, det blåste kraftig vind från syd. Vi hade inte så mycket för oss utan gick dit för att se när han kom inblåsande i den smala passagen. Då fick vi syn på att han gått upp på revet, han rörde sig inte en tum i den starka vinden, fyra killar rusade runt på däck och tittade rut sin båt som satt obevekligen fast. De hade tur, en båt från marinan var på väg och utan något större dramatik blev de losstagna och hjälpta till en plats inne i hamnen.
Vi har både hört och sett exempel på när det inte går lika lätt vid grundstötning på reven. Det här exemplet var ifrån Huahine i december 2014

No comments:

Post a Comment