Saturday, August 8, 2015

APT 26

8 augusti 2015
Deltagare: Två kaptener
Plats: Port Denarau, Fiji

Minnesanteckningar från arbetsplatsträff 26/2015

Verksamhetsgenomgång:
Efter att varit inblåsta i Beqa i 6 dagar, gav vi oss i kast med vindarna och blåste iväg till Vitu Levus västkust, där visade det sig vara lugnare väder och ett torrare klimat. Port Denarau bjöd på några lugna dagar i turismens centrum, glassbarer och klädaffärer inom bekvämt näromåde.

Verksamhetsplanering:
Fastställd plan gäller

Arbetsmiljö/Skyddsfrågor:

Handlingsplan för arbetsmiljön ombord på Anastasia för återstående tid av 2015.
 • Vid skiftande arbetsbelastning under dygnsseglingar föreslås att en ökad ömsesidig ödmjukhet arbetas fram, t.ex bör alltid en nybrygd tekopp överlämnas till pågående vakt. Fler liknande handlingar ökar trivseln och arbetslagets prestanda, varför fler förslag inom området skall arbetas fram.
 • Den sk. liberala alkoholkulturen ombord bör ses över enligt konsulter T/T, då Anastasias besättning tolkar detta som att fler tillfällen skall hittas att namnge en drink eller en öl. Detta skall inte vara så svårt men bör nog ändå hamna i en Arbetsgrupp för att ramarna skall hittas och strukturen följas. Ett förslag till den nytillsatta arbetsgruppen inkom direkt under pågående presentation ”en nattöl”. Arbetsgruppen kommer att samla ihop alla nya förslag.
 • Nyckeltal för mätning av arbetsmiljön skall införas.
Övriga frågor:
NIL


Trevlig helg önskas alla bloggläsare.

5 comments:

 1. Till förslagslådan: middagsöl, five o' clock GT, ankringsöl, i-med-dingen-bärs, matlagningsvin, diskdrink, solnedgångsjamare, sängfösare. Nattölen var redan uppfunnen. Skål!

  ReplyDelete
 2. Jag skulle vilja föreslå både Longitudöl och Lattitudöl införs (Jag tar för givet att Ekvatorsdrinken och Vändkretsdrinken redan existerar). Att på detta sätt geografiskt positionsbestämma alkoholintaget ökar incitamentet för att Båten hålls i rörelse på sin färd runt Jorden. När Longitud och Tidzon sammanfaller föreslår jag TidzonsDRINK för att markera att man färdas bakåt i tiden. (Eller snabbt framåt - min lilla landkrabbehönshjärna vet inte vart ni färdas, ursäkta mej). Att positionsbesämma ölen ger dessutom en frihet att bortse från klockan. Ankringsöl är i och för sig en positionsöl som är ett undantag från rörelsevidareprincipen.
  Men för att inte helt tappa kontrollen över Tiden och kontakten med Hemlandet, föreslår jag även en Hemmaisverigemiddagsöl.
  För övrigt föreslår jag att den som går på nattskiftet och får en kopp te, svarar med att ge den andre en klapp på huvudet, och på lördagar en klapp på kinden, för att öka det eftersträvansvärda oxytocinpåslaget.

  ReplyDelete
 3. Med ovanstående tre inlägg kan ni skippa nyckeltalen. Det kommer att lösa sig ändå! Själv har jag tagit en EA- efter arbete och väntar nu på 55° 27’ 28” N 014° 10’ 48” Ö champagnen!

  ReplyDelete
 4. Mycket kreativa kommentarer,men ingen nämnde den klassiska Vingasupen

  ReplyDelete