Saturday, October 29, 2016

Storstadspuls

Hjälp vad snurriga vi blir.

Vi kommer seglande från havet, har besökt öar med bilar och människor naturligtvis, men här, här i Durban Syd-Afrika har vi kommit rätt in i en stor stor storstad. 
Här bor typ 3,5 millioner människor och så fort vi kommit ut från marinan, behöver vi bara korsa två järnvägsspår och en trefilig väg så är vi mitt i myllret. 

 Bilar människor extra allt.
 Shoppingkomplex små matställen allt finns här, när vi går på trottoaren tillsammans med alla andra blir man knuffad åt sidan för att man håller fel tempo. Man får kryssa sig fram mellan alla försäljare som står utanför affärerna och säljer allt, till ett lägre pris. Ljudnivån från alla försäljares utrop är hög, vi har inte en chans att tala med varandra. 
Inne i affärerna har det där vänliga lite långsamma söderhavsstilen försvunnit, köerna är långa och här gäller det att hålla sin plats i kassakön, annars kommer det snabbt någon och baxar in sin kundvagn framför oss. Vi är fortfarande ganska omtumlade efter vår Indiska Ocean-passage, men börjar nu sakta anpassa oss i det nya landet.

No comments:

Post a Comment