Sunday, October 9, 2016

Mauritius

Tre dagars segling från det mycket långsamma och stillsamma Rodrigues, där lossning av ris från en container tog ett stuvargängs kapacitet under förmiddagen,..har vi nu anlänt till Port Louis, Mauritius. En storstad kan man säga, containerhamn, oljehamn och många stora  fiskebåtar, vattnet i "Marinan" som vi ligger i flyter skräpet runt i stora sjok. 
Men det är väl så det blir i en stor stad, här på ön bor det över millionen av människor och sedan självständigheten 1968 har Mauritius utvecklats till en av Afrikas mest framgångsrika ekonomier
Turism är den stora näringen och så här läste jag i en turistguide om Mauritius:

Mauritius. Paradiset. Ordet börjat bli slitet och överanvänt. Men för Mauritius stämmer det verkligen, landet är ett av världens vackraste resmål.
Stränderna är vita som snö och mjuka som bakpulver. Palmerna står rakryggade och havet är tropiskt grönblått när du tittar från utsidan och klart som en fjällbäck när du sänker ned cyklopet mellan dyningarna.
Dessutom bjuder landet på en spännande mångkulturell mix, där tamiler, hinduer, buddister, muslimer och kristna tillsammans skapar ett av Afrikas mest stabila länder. Någon officiell statsreligion finns inte, utom möjligen mångfalden i sig.
Vi får nog lägga ett par dagar här och få tag i den rätta Mauritius-känslan, kanske gå norrut på ön till Gran baie.

No comments:

Post a Comment