Friday, September 16, 2016

12 00S 099 15,4 E

Efter gårdagens bloggtext sköljdes vi över av ännu fler matminnen från
gamla tider till sjöss. Det där med ärtsoppan och torsdagar triggade ett
annat minne hur det kunde vara på torsdagar när man gick på värmen.
Hökaren ombord som skrev veckomenyn gick i 9 fall av tio efter gamla
invanda sjömansmenyer och det innebar att torsdagsärtsoppan kunde bytas ut
till en kall rätt när det var varmt ute, och detta var skivad burkskinka
med potatissallad gjord på majonäs och pickles därtill, behöver inte nämna
att ärtsoppans vänner grät sig igenom de torsdagarna .
Måltidsdryck på den gamla goda tiden var antingen blandsaft eller mjölk,
svenskt och bra med mjölk som måltidsdryck, saken var bara den att mjölken
tillverkades ombord, pulver tror ni kanske, men nej.....det fanns en
stålkossa ombord... där kocken blandade upp margarin med vatten under vad
vi förmodar kraftig vispning, detta blev då en vit vätska som de flesta
gladeligt hällde i sig såsom mjölksubstitut.

No comments:

Post a Comment