Thursday, June 30, 2016

Middagsbjudning

Kommer ni ihåg ett inlägg ifrån 23 april, då vi var i Port Denarau och skulle segla med Amelit, och träffade Ratu en gentleman från Yasawaiara.

Nu är vi gäster i hans by här i Fiji. Vi kom fram till byn igår och ankrade utanför, gick upp till Ratu och hans fru och gjorde vår ”sevusevu”,
vilket då betyder att man överlämnar lite gåvor och gärna kava, för att sen få fritt tillträde till hans by och fiskevatten. Imorse kom Ratu ner till oss och vi gav oss ut för att trollingfiska på hans olika favoritställen, om fisket skulle bli lyckosamt var vi lovade middag i hans hus. Vi styrde ut och riggade olika fiskedrag, den första fisken hoppade av kroken och sen dröjde det tills nästa nappade. En ganska liten fisk av någon makrillsort. Tiden gick och vi bytte drag och vi körde, när vi nästan var tillbaks vid ankarplatsen hände det lyckosamma att vi fick en 7 kilos Wahoo på draget. Ratu säger att det blev 2-0 till Fiji, och det måste vi ju köpa helt enkelt.....nu skall vi snart gå upp till hans familjehus och äta middag, lyxigare kan det inte bli.

5 comments:

 1. Ja, ni har det för jäkla bra:-) Det verkar som ni äntligen har lärt er att fiska! Smaklig spis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aldrig för sent att lära, idag har vi lärt oss mycket om olika drag, även hur man biter av fisklinan med tänderna när man byter drag, tandläkaren skulle ha höjt ett varningens finger

   Delete
  2. Ser inte ut att vara nåt större fel på hans tänder! Tröjmärket däremot....

   Delete
 2. Waow vilken fångst! Och vad trevligt och intressant att bli bjuden på middag :) (Här i marinan fick grannarna upp en ål häromdan)

  ReplyDelete