Sunday, June 22, 2014

Goda minnen


När vi smält äventyren från igår ,spelade min hjärna återigen upp gamla minnen av situationer som vi varit med om under tidigare seglatser. Jag kunde inte låta bli att skratta gott åt ett minne från sena 80-talet då vi med vår tidigare båt Aurora var ute i Bohuslän och seglade med goda vänner, om det var midsommar eller nyss hade varit spelar inte så stor roll. Vi skulle lägga oss för natten på Ursholmen i södra Kosterskärgården. Vi hade alltid pärmen med SXK:s hamnspecialer över skärgården med oss, och vi använde dem jämt. Vi kom västerifrån och skulle få lov att runda öarna för att komma in i den lilla hamnen, då skulle vi ha fått ta ner segel och gå för motor in. Kapten visade en liten genväg in från NW där man fortfarande kunde segla in, det var smalt , med en liten bränning som man skulle passera tätt inpå, men det skulle fungera. Allt gick efter plan och vi lade oss som vi brukade med stävankare och aktern in mot bryggan. Det var många båtar där och ganska snart stod en man på bryggan och sa. -”Den vägen ni seglade in, kan man inte använda.” Vi stod som frågetecken och sa men....alldeles nyss....kom vi ...där. Mannen tittade bara på oss igen och upprepade det han sagt: -”Den vägen ni seglade in, kan man inte använda.” sen vände han och gick!
Vi har aldrig förstått vad det var han ville säga med det. Men ett gott minne är det.4 comments:

  1. Jag har också ett liknande minne. Var ute med syrran och svågern när vi en kväll inte hade lyckats få natthamn. Vi begav dock till Gluppöbassängen där det var fullt men vi hittade ett hål att angöra i mot en klippa. När vi närmade oss hojtade många åt oss och sa att det var en böe där. Vår båt hade bogpropeller och med utkik i fören så snirklade vi oss in mot klippan till mångas förvåning.

    ReplyDelete
  2. Ja visst längtar man lite efter svenska sommaren, nu är det 4 veckor till vi kommer hem en stund.

    ReplyDelete
  3. Ta med solen!!!! Vi fryser, mössa, fibertröja och långkalsonger, vi skriver 3 juli och söderköping, göta kanalen.....plus sydväst och regnrock

    ReplyDelete