Saturday, November 7, 2009

Vanilla tour

Efter att ha deltagit i hejarklacken på kanotpaddlingen fortsatte vi längs västsidan på Tahaa. Vi hade som mål att hitta till "Vanilla Tours". Vi tog en boj i viken som skulle kunna leda oss till denna spännande utflykt. Tahaa är känt som Vanilla island och vi hade en ambition att lära oss mer. Vi hade kommit rätt, efter att ha åkt iland med dingen och promenerat en bit träffade vi mannen och kvinnan som bosatt sig i Franska Polynesien för 25 år sedan och utvecklat ett fantastiskt trevligt hem, med odlingar och ett naturnära boende. Vi skulle gärna åka på en tur bara deras mekaniker kunde komma och laga Landroovern. Vi avtalade om att de skulle kalla oss på VHF kl 0700 om bilen var OK. Så blev det och vi hade en fantastisk förmiddag med Alain och hans botaniska kunskaper.

Vi lärde oss allt om vaniljodling, t.ex att man handpollinerar all vanilj här för att rätt bi vägrar att etblera sig i Polynesien, de trivs bara i Centralamerika. Vaniljen här har även en kryddig smak av lakrits.

2 comments:

  1. Fin bild av vaniljblomman. Och så gillar jag bilden av Thomas och tuppen! http://www.flickr.com/photos/akekeblad/4088193044

    ReplyDelete