Thursday, October 29, 2009

Seglar snart till grannön


I eftermiddag seglar vi till grannön Morea, vi skall ta ett par dagar där innan två av gästerna skall tillbaks till Sverige.

5 comments:

 1. Följande skickade jag till AK på hennes gmail men det har väl fastnat i cyberrymden:
  ------------------
  Det finns olika sätt att ta sig runt på jordklotet. Med tanke på er resa så minns jag två specifika resor.

  1962 som elev på G.D. Kennedy kom vi via Panama till USA:s västkust bl.a. San Francisco och Los Angeles. I left my heart in San Fransisco………! Sedan bar det av i ungefär ert spår till Sidney utan att jag såg något fartyg eller någon ö på hela resan! Men varmt och gött var det.

  1995 flög min fru och jag jorden runt med huvudmålet att besöka bekanta i Melbourne. Vi gjorde några stop over i bl.a. Los Angeles och på Tahiti!!! Vi bodde en vecka på Beach Club Hotel på Moorea. Det tog 25 minuter med HSC från Papeete. Jag avundas er som är på väg till Polynesien. Jag skulle absolut inte ha något emot att komma tillbaka dit. Det var nog det finaste jag har varit med om. Vi badade, dök och paddlade kanot och hade det allmänt skönt. Det var i juli månad.

  Läser i Sjörapporten att Anastasia har ett max djupgående på 4,58 meter! Stämmer det? Då får ni verkligen vara på er vakt om ni kommer in bland korallrev.

  Lycka till på resan!

  -----------------------------
  Jag har gogglat på Moorea men kan inte finna vårt hotell som låg på den nordvästra udden. I närheten ligger något som heter Les Tipaniers. Kan vara det?

  Hälsningar
  Sven-Åke

  ReplyDelete
 2. Inflik från dottern:
  det resande paret har mycket på sin TO-DO-lista ex reparationer, ta hand om gäster och faktiskt föra båten framåt. Detta kombinerat med dåliga internetuppkopplingar (söderhavet har inte haft lika stor genomslagningskraft med WiFI som är i Sverige) innebär det att de har svårt att svara på allas mail. Jag som dotter får knappt svar på mina mail!
  allt jag vill med detta inlägg är att förklara för vänner/kollegor och dylikt varför de inte svarar så ingen tar illa upp!

  ReplyDelete
 3. Hej dotter Ylva!

  Jag har full förståelse för deras problem och det tror jag nog att andra har också. Det är ju inte bara att få båt att fungera utan även logoistik med ankommande vänner.

  Det där med blogg är ganska nytt för mig och funkar nog inte så automatiskt som man skulle tro.

  Jag följer deras resa med spänning och med den relativt lilla erfarenhet jag har av Polynesien så måste dom ha det underbart!

  ReplyDelete
 4. Tycker det är rart att höra berättas hur syrran och Suss sitter på trappan till gendarmeriet på Fakarava med sina laptops för att vara inom 20 meter från posten där det finns täckning för WiFi; det var nog på Suss-bloggen det stod. Och är SUPER-impad fortfarande av syrrans Iridium-bloggande från precis-varsomhelst.

  Hittade en annan Söderhavsblogg, (det finns antagligen många om man letar) yachtmrjohn.blogspot.com - de gjorde Marquesas, Tuamotos, Tahiti, Sällskapsöarna, Tonga maj-september 2008. Och bloggade alltihop i oktober.

  ReplyDelete
 5. Vill bara paminna er om att det nu ar stora eldarehelgen! Vi rymde till London(eftersom det anda inte kom nagra eldare)Vi aker hem imorgon efter en trevlkig vecka med var lilla flicka (somn inte ar sa liten langre)Pa vara eldare verkar det inte ga nagon storre nod!!!
  Ylva- vilken tigrinna! Till forsvar for the old folks direkt- harligt!

  ReplyDelete