Wednesday, January 20, 2016

Båtlyft

Under årens lopp har vi lyft båten på land många gånger, San Francisco, Grekland, Spanien, Franska Polynesien och nu här i Scarborough i det präktiga landet Australien.
Vi kan  konstatera att det sker på många olika sätt, det enda som är samma är egentligen resultatet, och med detta skall man nog vara nöjd.
Men visst är det trevligt när varvskillarna dyker i vattnet och ser till att båten är i rätt läge i lyftvaggan, och visst är det trevligt när hela området är ett enda skrotupplag där man överallt kan hitta bra ställningsvirke, och kanske lite andra prylar som är bra att ha.

Idag har vi upplevt lyftet lite annorlunda; snabb service, professionellt hanterande, effektiv högtrycksspolning....men lite stelare och lite fler regler som uttalas,  vi fick till slut en stege, så vi kunde komma upp i vårt hem. Naturligtvis fick vi skriva under ett avtal där vi är helt införstådda med att det är vårt egna ansvar när vi går upp och ner på stegen.
När vi sedan försynt frågade om de hade någon ställning vi kunde låna så att vi kunde arbeta på båten så var svaret helt enkelt: Nej. Vi tittade runt på den här kliniskt rena, asfalterade planen och kunde inte se något skrot någonstans, vi tittade på varandra och sa tack. Under vår sena lunch smidde vi planer för att överlista marinapersonalen och bygga något eget, men det hela resulterade i att vi åkte till vårt DIY varuhus (DoItYourself) och köpte en enkel stege med en liten plattform på . Som sagt resultatet blir säkert detsamma som det brukar bli, en nymålad botten på en ren båt.

No comments:

Post a Comment