Monday, March 16, 2015

Polynesiska nordan


Va ! Ingen APT och ingen blogg? Jag hör hur ni därhemma klagar.
Vi fick ingen direkt "söndagsfrid" den här söndagen, här kommer berättelsen:

Åter en nattsegling i den Polynesiska nordanvinden, bra vind för att segla till Papeete från Socitys, men, gribfiler visar för lite vind och lite regn, verkligheten en annan. För oss är det nu andra gången, första gången i Januari ut mot Tuamoto och denna gång inatt. Det började bra, men sen satte (o)vädret igång, det var som att sitta i en kraftig duschstråle timme efter timme, den stadiga fina slören byttes snabbt ut till en icke avundsvärd nertagening av hela storseglet. Hela makakalösa natten toppas sen upp med insegling i Papeete hamn. Port Control säger efter fråga hur situationen är i passet? -"Itis a little wind and little rain". Verkligheten är en annan. en berg-och-dalbanfärd med rasande och turbolenta vågor under några fruktansvärt långa minuter, det hela avslutas med en surfvåg som ligger som en vägg bakom oss och vår fart loggas till 26 knop.

Uppdraget är slutfört, gästgastarna mönstrar av imorgon och hinner med sitt flyg på måndag hem till den gryende svenska våren.

5 comments:

  1. Vi klagar inte. Vi är oroliga..tyfoner och cykloner ödelägger Vanatu. Kan vara samma vind? Så utebliven blogg blir oroligt.

    ReplyDelete
  2. Ja hela södra Pacific är lite oroligt , men här är ingen cyklon

    ReplyDelete
  3. Låter som en otroligt tuff natt....och inseglingen till Papeete!!!! hugaligen vilken fart.Skönt att ni ligger still nu. ML

    ReplyDelete