Sunday, March 29, 2015

APT 10

APT 10/2015

28 mars
Deltagare: Två Kaptener
Plats: Marina Taina, Tahiti.

Minnesanteckningar från arbetsplatsträff 10 2015

Verksamhetsgenomgång:
Vädret stabiliserat sig under veckan som gått, och som noterats tidigare har ena kapten fått sin knäoperation utförd, borttagande av trasig meniskbit. För övrigt har annan trasig bit bytts ut mot en hel, nämligen ett av de stora skylighten ombord. Man kan säga att trasiga bitar, vare sig det är människor eller båtprylar, har renoverats under veckan.

Verksamhetsplaneringen:
VP-gruppen har haft ett kompletterande möte, där man bland annat även har daterat upp bloggens ruttkarta, bra jobbat.

Skyddsfrågor:
Sjukskrivning, ett aktuellt ämne har diskuterats på mötet. Förr kunde till sjöss en dylik knäoperation ha föranlett sk. sjukavmönstring. Då detta är en näst intill omöjlig händelse ombord på Anastasia har skyddsombudet godkänt partiell sjukskrivning ombord. Vad detta innebär, är för skyddsombudet att ta ställning till, för exempel är uppgifter som utföres med händerna, matlagning, disk, inte sysslor för åberopande av partiell sjukskrivning.

Trivselfrågor:
Då påskhelgen nalkas med stormsteg kom frågan upp om det kommer att bli gömda påskägg att leta efter på påskafton, frågan lämnades över till kul-gruppen, som därmed har till uppgift att bedöma och genomföra ”event” ombord.


Trevlig helg önskar Kaptenerna.


2 comments:

  1. HSO vill komplettera påståeenden om partiell sjukskrivning och sysslor som ej föranleder sådan! Sysslor som utförs med händerna OCH som kan utföras utan att knä belastas, dvs sittande utgör inte grund för partiell sjukskrivning. Vid HSOs arbetsplatsbesök i december/ januari fanns ombord ingen sittplats vid disk- och arbetsbänk eller spis i kök. Partiell sjuksrivning kan omvandlas till aktivitet i form av glada tillrop och instruktioner till den som utför sysslorna. Av typen " appappapp blev den där riktigt ren?! " eller "om du bryner lammläggen lite blir ytan knaprig"
    Dessa sysslor kan dessutom utföras på plats där rehabiliteringspatienten kan ha benet i högläge!

    ReplyDelete
  2. Jag tror att det är dags för HSO att ansöka om pension

    ReplyDelete