Tuesday, October 21, 2014

Det som inte får hända

Imorse när vi skulle rigga storseglet, hände det som inte bör hända. Jag halkade till och ramlade fritt fall bakåt, slog i handen i winchen och kände direkt att detta var inte bra. Huvudet klarade sig bra, tack och lov. Sjukhuset i Raiatea kunde bara röntga, så nu sitter jag i Papetee och skall opereras imorgon, handleden skall spikas ihop. Han som skall göra det heter Söderlund, men talar inte svenska för det. Det var attans att vi inte hade fått utsett ett nytt skyddsombud.

10 comments:

 1. Nej, så får du inte göra! Krya på dig!
  /Tobias

  ReplyDelete
 2. Näe! Stackare. Hoppas att Söderlund gör ett bra jobb! Centrala facket och huvudskyddsombudet skickar en representant om 67 dagar. Vi är glada att huvudet är intakt. Du ser bra ynklig ut.

  ReplyDelete
 3. oj oj.....var rädd om dig!!! Tur ni var där ni var. Du har många månader på dig att bli fit for fight igen, crusa runt i PF ingen dålig rehabilitering.
  Ortopeden Christian Söderlund verkar vara en hyvens kille! Har kollen på dig (och honom). XXX Tina

  ReplyDelete
 4. oj oj oj måste också säga var rädd om dig!!!!.... min första titt på bloggen på en vecka, har varit hos faster på varma Ibiza! Låt nu T ta hand om dig och viktigt med rehabiliteringen. MarieLouise

  ReplyDelete
 5. Äsch, det är ju bara vänster hand - du kan ju fortfarande dra snören, hålla ratten och baka bullar med höger.
  För övrigt, i princip, tycker jag att det borde finnas lagar och regler och avtal som gör dylika incidenter förbjudna. Att inte det Centrala facket och huvudskyddsombudet varit förutseende och sett till att instifta dylika i god tid föranleder en skarp reprimand och uppmaning att inom 68 dagar åtgärda felet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Införande av hjälmtvång vid cykelturer hävdes efter förhandlingar. Inför arbetsplatsbesök kommer hjälmtvång, handleds- armbågs- samt knäskyfdd vid underhållsarbete ombord anbefallas!
   Avd 1a lilla kaptensförbundet

   Delete
  2. lilla kaptensförbundet, här intygas att livlina skall införas även vid arbete i hamn

   Delete
 6. Tråkigt att sånt skall hända! Du repar dig snart! Säg till den andra kaptenen att pyssla om dig väl.
  Stefan

  ReplyDelete
 7. Attans, tur att ni inte ska segla så långt de närmsta månaderna. Här har vi också haft vår dos av elände. Skeppskatten har lämnat oss för gott. Kram, Linda

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tur i oturen kan man säga, man fasar blott vid tanken att det skulle hända någonannanstans långt mellan ortopederna. Jag är vid ganska gott mod, annat är det med han som måste diska...

   Delete