18 april
Deltagare: Två Kaptener
Plats: Marina Taina, Tahiti.
Minnesanteckningar från
arbetsplatsträff 12/2015
Verksamhetsgenomgång:
Senaste veckan har
äntligen missljudet från hjälpkärran identifierats, fläkten som
kyler generatorn har blivit sliten och behöver bytas ut eller
repareras, på grund av att besättningen vill segla vidare är
reparation de enklaste alternativet. Inlämnad och färdig på
måndag.
Då det nu varje
dag kommer in nya båtar som seglat från Galapagos eller Panama
börjar internet bli sämre och sämre. Det är många som skall dela
på kilobytsen.
Efter senaste
rengöring och sprayning har inga nya kackerlacks-ägg-barn-vuxna
siktats.
Verksamhetsplanering:
Den 21 april är
ett viktigt datum då en återbesökstid hos Dr Muller väntar, får
vi godkänt, seglar Anastasia med besättning omgående vidare.
Skyddsfrågor:
Inga nya
skyddsfrågor på agendan.
Trivselfrågor:
Hur många öl?
Att båtar rullar
till sjöss det är naturligt, att båtar rullar på ankarplatsen är
inte lika naturligt och vanligt. Senaste dagarna har dock inflödet
av havsvatten över revet varit stor med påföljd att ankarplatsen
kan liknas vid ett gungande hav. Då eftermiddagsölen riskerar att
glida av bordet har besättningen tagit för vana att gå iland och
inmundiga den på lokal. Frågan är då, kan man kräva en öl även
ombord ? Eller är den förmånen förverkad ?
Vissa i
besättningen hävdar att ju fler öl som kan hävas, desto mindre
rullningsperioder, andra i besättningen tycker detta låter som ett
osunt leverne.
Trevlig helg önskar Kaptenerna.
Först en öl på the local. Sen en matlagningsöl, det är väl klart!
ReplyDeleteBara man hittar på olika namn på ölen, bra Kilter, du får en om du kommer igen
Delete