Är nu inne på tredje dygnet segling, vi har fått lov att bromsa upp
farten för att komma fram när det ljusnar imorgonbitti. Har passat på
att tillverka färskvatten och städa upp, vi får fler gäster efter nästa
helg.
S säger att hon börjar få skörbjugg efter tre dagar till sjöss, även då
vi äter lök varje dag, jag tror henne inte. Hon vill bara få flest
grapefrukt.
Idag har skeppsrådet bestämt sig för fisk till middag, frågan är om den
skall komma från havet eller frysen. Fisklinan är ute och H är chef för
den, och jag läser en bok.
Självklart tar ni en alldeles färsk firre! Ha lite tålamod så sitter den snart. Pröva att fiska när ni har ankrat då kan ni lura upp ngn Trevally. Dom är urstarka och utmanar verkligen. Nu måste jag "drill and fill".
ReplyDeleteHa det gött! Stefan
Låter fantastiskt.Att läsa om er känns som att ha en rev utlagd tvärs över jorden som man rycker i och kollar då och då, för att spinna på fiskanalogin... Marquesas, då tänker jag på en låt av utmärkte Stephen Stills- Southern Cross...
ReplyDeleteHärförleden skulle jag anställa Erik för att duka av efter kronprinsessan på Dalheimers Hus under överinseende av Suss´granne Maggan. Tyvärr satsade Erik på kl 22 men det var lunch det gällde , dvs från kl 10, så han fick inte frottera sig. Han hann dock bara börja stryka skjortan innan jag ringde och avstyrde. Vi har nu båda lärt oss vikten av att kommunicera riktigt(igen)!
Annars är vi ganska på banan. Marie Bengtsson öppnar idag sin inredningsaffär tvärs över Aschebergsgatan från deras lägenhet räknat.Vi missar tyvärr detta eftersom vi ska till Alicante om typ 10 min(med bilen till Säve alltså).
Är ni friska, glada och ser framtiden an med tillförsikt?
Karin