Thursday, March 29, 2018

Nya kontakter


För några dagar sen startade vi som vanligt tidigt, det var en underbar morgon, stilla luft, lite morgondis över marshlandet, solens strålar hade precis börjat värma oss. Det var mycket lågt vatten när vi gick in i en kanal, djupsiffrorna blev lägre och lägre och plötsligt så satt vi fast där i dyn igen. Vi tittade i våra tabeller och kunde utläsa att om ett par timmar skulle vattnet komma tillbaka, vi kokade helt enkelt en extra kopp kaffe och tog fram kameran för att fotografera lite fåglar som höll till på kanten.


Då ser vi akter om oss att det kommer två motorbåtar in i samma kanal, de saktar ner när de ser oss och vi talar med varandra över VHF:en. När den sista båten passerar på vår babordssida ropar mannen att han hade ”12 feet of water” där han var, så när de försvann försökte vi backa och trixa oss dit, mycket riktigt där var mycket mer vatten under kölen. Det här mötet skulle visa sig vara riktigt bra då skepparn ombord på båten hade lång erfarenhet av ICW, hade en webbsida med senaste nytt om farleden och verkade som han hade koll på alla nya uppgrundningar. Vattenleden här rör sig hela tiden eller rättare sagt botten rör sig hela tiden, genom alla in och utflöden och vid stormar och orkaner.

Vi är dessutom på väg åt samma håll norrut, varje dag får vi ett anrop på radion och meddelande om vad vi idag skall titta lite extra på vid våra vägval, det är värdefull information för oss som är nybörjare på Inter Coastal Waterways.

Nu önskar vi alla bloggläsare en riktigt skön påskhelg, vi kör på norrut under tiden som en Janssons Frestelse står i ugnen och gottar sig.

1 comment:

  1. En bloggläsare önskar GLAD PÅSK! Här blir det också en Jansson men inte förrän på påskafton.

    ReplyDelete