Saturday, April 2, 2016

APT 11


APT 11 2016

2 april 
Deltagare: Två kaptener
Plats: Tauranga, NZ

Minnesanteckningar från arbetsplatsmöte 11/2016

Verksamhetsgenomgång:
Under veckan som gått har team Anastasia seglat från Nelson och till Tauranga, 573NM.
Trots kalla nattvakter har seglingen varit fantastiskt fin med förlig vind, delfiner och spännande fåglar som följt seglarnas väg.

Verksamhetsplanering:
I Tauranga finns alla möjligheter till reparationer av båtar stora som små.
Utrustningsansvarig har föreslagit att dingen skall lämnas in för översyn, ena pontonen läcker luft, och några handtag fattas . Förslaget beviljas.

Arbetsmiljöfrågor:
Inga nya incidenter inträffat, inga skrivelser att redovisa har inkommit, det lokala skyddsombudet har haft en lugn vecka.

Övriga frågor:
Projektledaren i Värdegrunds-projektet har startat implementeringen av värdegrundsarbetet ombord s/y Anastasia, som första övning har besättningen fått uppgiften att värdera lika arbete för lika värde: laga mat -diska tallrikar, städa toalett-använda toalett, stuva ankarkätting- ankra, skriva blogg-läsa blogg, köra maskin- byta olja på maskin, fånga fisk-rensa fisk, ja situationerna som diskuterats har bara blivit fler och fler , och till sist har gränserna för förståelse om teamets betydelse för seglingsupplevelsen, flyttats så långt fram ombord, att till och med eftermiddagsölen räknas som utfört arbete.

 Kaptenerna tackar hela sitt team för ett gott arbete, och avslutar på vanligt sätt med att önska alla läsare en riktigt trevlig helg, med en soluppgångsbild i Bay of Plenty, NZ

2 comments: