Saturday, April 16, 2016

APT 13

APT 13 2016

16 april 2016
Deltagare: Två kaptener
Plats: Tauranga, NZ

Minnesanteckningar från arbetsplatsmöte 13/2016

Verksamhetsgenomgång:
Då Lilla Kaptensförbundet upplyst om att besättningen är uttagen i sympatistrejk med sina svenska sjöbusekollegor har fritidsintressena tagit dagarna i sitt anspråk.

Verksamhetsplanering:
Trots vissa påpekande om strejkbryteri kommer kaptenerna enligt plan flyga mot Fiji på måndag.

Arbetsmiljö:
I handlingsplanen för arbetsmiljö 2016 finns en huvudrubrik där fokus skall vara på besättningens fortsatta välbefinnande och hälsa, inom ramen för detta har Hälso och Livsstilscoachen deltagit i temadag tillsammans med lokala facket och vill gärna presentera nya rön om effektiv stresshantering och föreslår att detta skulle kunna implementeras under Q3/2016.
Samma metod som som används på Sveriges Radio kallas CBMT Corporated based mindfulness training, leva i nuet, ta en sak i taget, och varför inte en liten siesta var dag.
En del ihopbitna käkar och himlande ögon bland övrig besättning kunde tolkas som en viss misstro och missnöje mot nya rön och dess eviga bearbetning, som någon sa:

Vadå stressad vi är ju pensionärer!”


Trevlig helg önskar de två K.4 comments:

 1. Och jag som i min enfald trott att ni levt CBMT i, vad blir det nu tre år?
  Så har ni suttit där med er eftermiddagsöl och känt er stressade!

  ReplyDelete
 2. Ni är hjärtligtvälkomna till Fiji! Ni får lära mig CBMT! Eller är det vad jag har hållit på med i 6 år utan att veta det?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Så är det nog, ibland sköter livet sig själv, härombord finns det alldeles för många coacher, konsulter och rådgivare.

   Delete