Wednesday, September 9, 2015

Marine rescue Bundaberg

Marine rescue Bundaberg wish you welcome to Australia”, det lät så trevligt på radion när vi angjorde Burnett River i måndagsmorse, sen har vi haft passning på radion lite av och till under dagarna här för att få till oss deras information om väderlek, tidvattnets tider och navigationsvarningar. När vi sen passerade huset där de sitter kunde en gammal sjöräddningsledare inte motstå frestelsen av att gå upp och hälsa på.
När vi kom dit blev vi så trevligt bemötta av Graham och en kollega. Han berättade om deras funktion och om deras ansvarsområde, de är frivilliga sjöräddare som sitter i de här vaktposterna jämt fördelade längs kusten, vissa sträckor är det coastguard och vissa sträckor VMR (voluntary marine rescue), man har radiopassning mellan 06.00-18.00. Australien har ett gigantiskt ansvarsområde inom search and rescue och deras huvudcentral JRCC finns i Canberra.

När vi hade tittat färdigt fick vi även se deras rescuebåt som stod i ett garage under huset och sjösattes via en slip. Det var ett intressant studiebesök.

7 comments:

 1. Är man trevlig, blir man bemött på samma vis! Hur länge blir ni där?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu fortsätter vi lite söderut imorgon, innanför Fraser island som är ett naturreservat, blir väl där några dagar

   Delete
 2. Häftiga möten!!!Snygg jacka! Passa på och klappa kangaroos, så mjuka. Lite avis på er, igen, att få kuska runt i Australien,härligt land!
  Oj ny telefon......nytt nummer???
  Må gott /T

  ReplyDelete
 3. Vad ska ni med simkort till? Ni har väl hela havet att bada i!?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha. En replik i mitt tycke! Men du hör väl inte till Göteborgsdelen av släkten?

   Delete
 4. Inte uppväxt där, men jag lyckades hålla mig kvar på Chalmers i nästan tio år, och hann ta allvarlig skada av det långa uppehållet i Göteborg. Hade det nog latent i genmassan innan jag flyttade dit.

  ReplyDelete