Saturday, September 12, 2015

APT 31

12 september2015
Deltagare: Två kaptener
Plats: Garrys anchorage, Qld, Australia

Minnesanteckningar från arbetsplatsträff 31/2015

Verksamhetsgenomgång:
Under veckan har Anastasia med besättning bekantat sig med en ny kontinent och anpassat garderoben efter klimatet. Påbörjat segling mot Brisbane och njutit av en annan typ av naturupplevelse i Fraser Islands skyddade vatten.

Verksamhetsplanering:
Då denna etapp av jordenruntseglingen snart är till ända, skall verksamhetsberättelse 2015 sammanställas med bilagor: arbetsmiljö/skyddsfrågor, fiskeriverksamhet, gästverksamhet, förslag till ny organisationsstruktur, handlingsplaner, strategisk planering 2016, samt nya etappmål.

Arbetsmiljö/Skyddsfrågor:
Krokodilfrågan lyftes på mötet, vissa ser detta som ett arbetsmiljöproblem, många utstående frågor bildades då ingen är tillräckligt insatt i problemet. Kan man vistas ute på däck var en fråga, Vågar man färdas i dingen en annan. Frågan lämnas till HSO och Lilla Kaptensförbundet med hopp om skyndsamt svar.

Övriga frågor:
Mötet konstaterar att de senaste 1,5 år då livet rörts sig runt atoller, småöar, kokosnötter och bananer har nu miljön avsevärt förändras och besättningen uppmanas att ta seden dit man kommer, down under är det surf, steak and beer som gäller.


Trevlig helg önskas alla bloggläsare.

2 comments:

 1. Lilla Kaptensförbundet och HSO har inbjudit en expert på området:
  Krokodil-Danderyd och ger följande rekommendationer.

  Vid arbete på däck i krokodilrika vatten ska besättningen bära gummistövlar med knäckebröd.

  En machete, en spikklubba, ett stycke högrev (hängmörad) och en cowboyhatt ska alltid finnas lätttillgängligt i sittbrunn.

  Gummibåt ska inte användas. Punkt. Om gummibåt ändå används ska ovanståeende skyddsutrustning medföras, spikklubba utbytes då på förekommen anledning till knölpåk. Händer och fötter och andra lösa kroppsdelar ska hålla sig innanför båtens kanter.

  I övrigt http://www.divethereef.com/Guides/CrocGuidelines.asp
  http://www.crocodile-attack.info/about/safety-information

  ReplyDelete
  Replies
  1. Högreven kan vi nog få tag på men spikklubba är sämre. Men tack iallafall krokodil-danderyd, vi tar vara på alla tips.

   Delete