Sunday, November 30, 2014

APT 24

APT 24

22 november 2014

Plats: Marina Taina anchorage, French Polynesia
Deltagare: 2 kaptener
Skeppstid (- 10 UTC)

Minnesanteckningar arbetsplatsträff 24

Operativ planering.
Enligt plan.

Arbetsgrupp gäster
Kundnöjdsenkät skall ha fyra fokusområden, fisket, seglingen, mathållning, samt allmän trivsel.
Arbetsgruppen uppmärksammade mötet, att man även önskade utföra en nöjdhetsenkät över gästerna, med fokus på, arbetsvilja, gästbloggarvilja samt även där skall trivselfaktorn mätas. Mötesdeltagarna blev mycket intresserade och tyckte detta var en mycket god idé, som omedelbart skall sättas i drift.

Skyddsfrågor
Inga nya frågor uppkommit

Trivselfrågor

Då det snart återigen uppstår jämlikhet mellan förmågan att laga maten samt diska tallrikarna efteråt, uppkom frågan om hur den ensidiga arbetsfördelningen skulle kompenseras. Vissa av mötesdeltagarna tyckte att det skulle ske under samma antal dagar oförmågan varit för att känna sig kompenserad, vissa andra tyckte att detta då skulle kunna jämställas med straff. Hela situationen har ju uppkommit av en olycka. Mötet konstaterade att oenighet rådde.Trevlig helg önskar kaptenerna

2 comments:

 1. I konsekvensens namn....
  Ska en full kompensation utkrävas i ett så delikat fall så är det väl rimligt att den utkräves till fullo och ömsesidigt - för att en och samma person ska behöva diska efter varje måltid dag ut och dag in, veckor i sträck, krävs att en annan person har en skada, så pass omfattande och smärtsam att den till exempel är gipsad. Kommer ett sådant förhållande att inträda? Är det ens önskvärt att ett sådant förhållande inträder? NEJ! GUD DET FÖRBJUDE!!!!
  Från var och en efter förmåga - till var och en efter behov!

  ReplyDelete
  Replies
  1. App app app, nu tror jag att vi ska ta det lilla lugna. Här tror jag nog ändå att (det visserligen självutnämda) huvudskyddsombudet har tolkningsföreträde! Om denna situation har förevarit ( vilket som tidigare kommentator så riktigt påpekat, Gud förbjude) och en part har fått stå för all disk uppstår risk för förslitningar av axelparti till föld av enahanda rörelser. För att kompensera för detta bör denna part få kompensation i form av diskfrihet. Annars kan hen drabbas av diskbrå(c)k! En har numera återfått förmåga och en annan har behov av vila, hur svårt kan det va?

   Delete