Sunday, April 18, 2010

Dagens fångst


Vattnet i hamnen i Gibraltar är väldigt klart och inbjudande, därför drog Th imorse på sig våtdräkten och cyklop för att kolla läget under ytan. Efter en minut kom han upp och sa: -"tror jag har lösningen på problemet". Ett dykarteam höll på andra sidan hamnbassängen att lägga fast en ny flytbrygga, vi fick en av dykarna att hjälpa oss, han höll på i en timme med stora dykarkniven, och här ser ni "fångsten" som satt runt propellern.


Efter denna "fångst" startade vi vår Yanmar, provade fortfarande förtöjda, både fram och back och det lät helt normalt. Gissa om vi är GLADA.

8 comments:

  1. De euxpleurer Jaques Coeustaue is skillfulleuey surwaying the abueyss, in his fantastique rubbr courstume.

    Vilket stiligt skägg!

    ReplyDelete
  2. Jäkla fiskare - först jagar de er och sedan snärjer de er i nät!

    ReplyDelete
  3. hahaha, när jag berättade historian för Peyman (eller va det Ivica?) sa han att ni kanske åkt över fiskarnas grejor och att det va därför de först va sura och sen fick motorn för att grejerna satt fast?? jag sa "nej, mina föräldrar är smartare än så!!" men det är tveksammt...

    ReplyDelete
  4. Ja men var det inte så att fiskardrevet gick igång medan de gick för segel och att kapten slog på motorn för att slippa kryssa i den omgivningen.

    ReplyDelete
  5. Fiskarna jagade naturligtvis av ren vänlighet, de ropade på Spanska: "Akta er, där borta ligger det massa trassel och flöten! Åk inte in där!"

    ReplyDelete
  6. Härligt att höra att ni är säkert i hamn!

    Tora har snackat mycket om att segla hela helgen när vi varit på landet och mannekängat runt i sin flytväst. Kan vi skicka ner henne till Gibraltar och mönstra på? Hon jobbar kanske inte så bra men är en fena på att "styra upp".
    /Jenny

    ReplyDelete
  7. Det är dags att ta ett rejält snack med AKs spanskalärare som negligerat att lära ut de två livsviktiga glosorna "trassel och flöten"! "molestinas y boyas" eller "flotadores", ...men det är så dags nu!

    ReplyDelete
  8. Jädrar vad smal du är i våtdräkten!
    Det ska bli fantastiskt kul att se er igen snart!

    Karin&co

    ReplyDelete