Friday, December 25, 2009

Jul på Anastasia

Julstöket ombord handlar mer om generatorer, kickstag och elsystem än om klappar och pynt. Inga julklappar (annat än varsin fräsch tandborste) delas ut och inredningen saknar det traditionella röda och gröna pyntet.

Ganska skönt faktiskt.

Lite julmat har vi dock försökt ordna ombord. Om några timmar åker Jansson's in i ugnen och en fläskstek (i stället för skinka) får vara huvudrätten. Sill från USA-IKEA, rödkål, köttbullar och ett valnötsbröd har också hittat sin väg till byssan.

AK har kryddat chilenskt tetrapackvin med en smaksatt sockerlag för att få lite glögg som vi bjuder några vänliga själar på marinan på. Detta serveras med pepparkakor (självklart från IKEA) och chocolate chip cookies (bakade av oss).


God Jul
önskar
Gästbloggare Erik & Samuel

2 comments:

  1. En fröjdefull jul önskas er alla. vi ligger och kollar på Sagan om de två tornen och småäter av all den goda julmaten. Hits i år: currysill,all kål som vanligt, Ris à la Malta, en dundergod saffranskrans efter nytt recept. Vad finns det för skoj i Puerto Montt?

    ReplyDelete
  2. Puerto Montt är en ganska deprimerande stad faktiskt... Det är bara det bra läget till en massa sköna nationalparker och dylikt som är dess styrka!

    ReplyDelete