Thursday, August 27, 2009

Nelsons Marine

Lyfte imorse på Nelsons Marine. Det ligger inne på det gamla militärområdet i Alameda, där det engång varit en stor marinbas. Det är ett gigantiskt område som nu är lite öde och ruffigt. Här skall vi "bo" i två dagar. En kille från varvet har slipat botten och målat ett lager med färg, nästa lager skall på imorgon. Vi själva har gått över alla bottengenomförningarna, bytt packningar och o-ringar.
Dett innebär att vi inte är uppkoppade mot WiFi harbor längre. För tillfället har jag åkt till båtplatsen och satt mig på bryggan. Bättre brödlös än rådlös eller hur var det ?

8 comments:

 1. Ja och absolut inte tröstlös. Vi får väl bilder när ni är tillbaka på wifin, hoppas vi.

  ReplyDelete
 2. Det verkar som ni har jobbat på bra och kan unna er ngr dagar med att sitta på kajen och vifta med benen!

  ReplyDelete
 3. Mycket fix och trix uppenbarligen!
  DEt låter som om ni är vid gott mod dock. Här hemma har allt dragit igång för fullt och Hans har kommit tillbaka från en segling i Medelhavet med sina kollegor.
  Jag ska bjuda Erik på middag snart efter att jag haft ett stort uppdrag nästa vecka.

  ReplyDelete
 4. ...eller trådlös

  ReplyDelete
 5. Hej hej! Idag fick jag finbesök i ateljén - Suss! Helt ljuvligt underbart att träffa henne, som alltid. Nu är jag ombedd att hetsa er lite så ni kommer iväg och håller tidplanen. Suss vill inte sitta och vänta när hon kommer ner. Hi hi! Så hets hets! Kram på er!

  ReplyDelete
 6. Just pessis! Lite hetsande kan aldrig skada!
  ...men å andra sidan är det helt OK om packningarna funkar. Fast å tredje sidan har vi ju inte börjat packa än. Inte mer än simfötter, snorkel och cyklop. Hans suckar när jag säger att jag ska ha egen hängmatta med mej. Undrar om jag tänker bry mej om det eller inte....? Ska vi segla jämt eller kommer vi att ankra ibland och sola?
  Skräckblande längtanskramar!

  ReplyDelete
 7. Yngsta ensamseglaren jorden runt
  Publicerat i dag. 18:01

  En 17-årig brittisk pojke har blivit den yngste som seglat ensam jorden runt. Mike Perham gick på torsdagen i mål mellan Lizard Point i Storbritannien och Ushant i Frankrike. Samtidigt försöker en endast 13-årig flicka i Nederländerna få myndigheternas tillstånd att ensam segla jorden runt.

  Mike Perham var bara var 16 år när han gav sig iväg från Portsmouth på den engelska sydkusten - den klassiska hamnen för världsomseglare.

  Han hade tänkt att göra den traditionella seglingen non-stop ensam runt världens fem stora kap – Sydafrikas sydligaste udde Kap Agulhas, Australiens sydvästspets Kap Leeuwin, Southeast Cape på Tasmanien, Soutwest Cape på Nya Zeelands sydö och det legendariska Kap Horn.

  Men tekniska problem på den stora 50-fotaren gjorde att han var tvungen att gå i hamn för reparationer i Portugal, Gran Canaria, Kapstaden, Tasmanien och i Auckland.

  Han gick inte heller runt den legendariska Kap Horn utan hem via Panamakanalen.

  Detta har gjort att Guinness rekordbok inte anser att Perham gjort en riktig ensamsegling jorden runt utan istället ”med assistans”.

  Det finaste rekordet i seglarvärlden är att segla ensam jorden runt utan att gå i land - något som gjort den unga brittiskan Dame Ellen MacArthur världsberömd. Hon hade länge rekordet för den snabbaste seglingen ensam jorden runt.

  Mike Perham har dock seglat ensam jorden runt och står nu som den yngste hittills.

  ”Jag har gjort det, jag har genomfört min dröm och det känns fantastiskt”, förklarade Perham när han på torsdagsmorgonen gick över mållinjen mellan Storbritannien och Franskrike, eskorterad av det brittiska örlogsfartyget ”HMS Mersey”.

  Den brittiske marinchefen, First Sealord Sir Mark Stanhope, uttryckte i ett meddelande till Mike Perham sin beundran:

  ”Det är en remarkabel och inspirerande bedrift av en så ung person.”

  Perham förklarar för brittiska BBC att han aldrig tvivlade på att han skulle lyckas:

  - Det fanns dock enstaka ögonblick då jag undrade vad jag höll på med, men man reder ut det och kan fortsätta.

  En 13-årig flicka från Nederländerna försöker nu få myndigheternas tillstånd att starta en ensamsegling jorden runt. De sociala myndigheterna har lyckats ta ifrån flickans föräldrar vårdnaden, eftersom man anser att seglingen är för farlig.

  Flickan försöker nu få ett nyzeeländskt pass för att istället starta sin segling från en nation mer positiv till segling.

  Totalt har inte fler än 250 personer seglat ensamma jorden runt, och betydligt färre ensamma utan att gå iland.

  Den förste som lyckades segla ensam non-stop jorden runt var engelsmannen Robin Knox-Johnson i slutet av 60-talet.

  Den förste svensk som seglade ensam jorden runt var Göran Cederström i Laurin 28:an ”Tua-Tua” på 70-talet.

  Ingen svensk har seglat ensam jorden runt utan att gå i land.

  Anders Hellberg
  anders.hellberg@dn.se

  ReplyDelete
 8. Hittade ovanstående artikel i DN idag. När en 17-åring tar sig runt ensam kan man ju hoppas att ni som är två supererfarna sjöbusar får en riktigt angenäm seglats. Kanske inte en walk in the park - eller snarare sail in the pond - men en riktigt härlig segling!

  ReplyDelete