Thursday, April 5, 2018

Varför vi hamnade i Belhaven


Belhaven en liten ort vid Pungo river i North Carolina, i vår guidebok står det att det inte är mycket till stad men på nåt sätt älskar alla båtägare den ändå. Vi var ändå inte intresserade utan var på väg förbi, vi hade bra väder för att göra en längre dag och närma oss vårt mål med stormsteg. Detta var i förrgår.
Tisdag
Precis innan vi skulle gå in i en 20 mile lång sk. ”cut” som kan liknas vid en smal grävd kanal, kände jag en konstig lukt och strax gick ett larm från kylvattnet, blixtsnabbt kollade vi motorn och när Thomas petade på locket till kylarvätskan fullkomligt flög det upp i luften, snabbt började vi fylla på vatten igen och sätta motorn på tomgång, vi lyckades manövrera oss ur farleden och droppa ankaret. Vid senare analys rann kylarvätskan på nåt sätt bara rätt igenom, allvarligt förstod vi och det tog inte lång tid förrän vi bestämt oss för att här måste till bogsering till ett ställe där man kan kylare. För första gången på hela kanalresan hade jag inte täckning på telefonen där vi var, så vi fick ta via kanal 16 och Coastguard. Vi plockade fram vårt medlemskort i Towboat U.S som vi hade betalat för i Fort Lauderdale när vi uppgraderade vårt goldcard hos Westmarine. Men vi hade lägsta graden av försäkringen som gjorde det hela 50 dollar billigare, vilket jag kan säga inte var i paritet med slutsumman.....


När vi kom in till Belhaven stod bogserskepparens son där som var utbildad på Yanmar-dieslar och tillika hade far och son stadens båtvarv ihop. Vi plockade helt enkelt bara upp kreditkortet och sa vad vi behövde. Det här kändes bra, dyrt men verkade bli en snabb affär
Onsdag
Nästa dag skulle delarna komma, hela dagen gick och det enda som hände var att en mycket trevlig dam kom och frågade om vi ville ha skjuts till snabbköpet, ja tack.
Vid slutet av dan fick vi tag i varvet och ojojoj hade vi glömt att sagt att det var två dagars leverans!
Hantverkare är sig lika över hela världen, sant som det är sagt.

Vi tog och gick på resturang för att göra av med ytterligare pengar och i denna lilla stad hittade vi ett fantastiskt ställe som hette Spoonriver, Art and marketplace.
Vi fick en riktigt god kycklingrätt och gratis påfyllning av vin, och bäst av allt en stor efterätt on the house. Hur vänliga som helst.

Torsdag
Idag passade vi på att promenera bort till en mack med våra gasolflaskor för att fylla, en bil stannade på vägen och gav oss lift. När flaskorna var fyllda fick vi skjuts tillbaks. Vi börjar tro på stadens slogan ”The boats stop here” Det är mycket vänliga människor i Belhaven, men vi vill vidare!

2 comments:

  1. Cannot find my translation link but can definitely see you are under tow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, the heatexchanger broke down.......no good when you are in the canals in ICW, without possibility to sail

      Delete