Monday, April 23, 2018

Utflykt

Eftersom vi jobbat på så bra i veckan tog vi oss ledigt över helgen.
På lördagen var vi i Yorktown som är en stad här i Virginia.

Belägringen av Yorktown (även känt som Slaget vid YorktownKapitulationen vid Yorktown eller Tyska slaget, den senare ägde rum den 19 oktober 1781 i YorktownVirginia) var en avgörande seger för den amerikanska kontinentalarmén under det amerikanska frihetskriget. Denna stod under befäl av general George Washington och assisterades av de franska trupperna under befäl av Comte de Rochambeau. Dessa segrade över en brittisk armé under befäl av generallöjtnant Charles Cornwallis.

Det fanns ett fint museum och det var fina promenader längs floden York, vi besökte även "Farmers market" och köpte popcorn av den här försäljaren På söndagen vände vi kosan norröver och åkte till Annapolis, huvudstad i Maryland, ett seglarmekka med en berömd stor båtmässa på hösten. Vi hamnade dock i den lite mindre varianten till boatshow man har på våren. Vädret var vackert och det smattrade i flaggorna, båtarna var putsade och det var massor av människor där.

Annapolis boatshow

Här träffade vi den här mannen som sålde Electronic flares.

2 comments:

  1. Det vore käckt om Ni kunde ha såna kaptenskläder och kaptensmössor. Vore trevligt om Ni överaskade på träffen:-) hehe

    ReplyDelete