Monday, April 9, 2018

Vad var det för fel på Florida?

Ja det kan man fråga sig nu när vi snart kommit hela vägen upp till vårt mål för denna säsongen, Deltaville, VA. Här är nu så regnigt och kallt, så att t.om de gamla "Patagonien-jackorna har plockats fram.

För två dagar sen hade vi dränerat sparkapitalet och fått vår trogna Yanmar på banan igen, ja då kom det insusande ett bedrövligt väder över hela North Carolina och Virginia.
Hela lördagen låg vi kvar i Belhaven under det att åskbyar och tillhörande regn passerade, söndagmorgon trotsade vi kyla och regn, termometern visade 5°. Vi passerade den långa kanalen Alligator-Pungo canal,

och fick sen höra på VHF:en att den gamla svängbron som vi skulle passera senare på em, var stängd pga hård vind. Vi ankrade och tittade på film .
Imorse var vi på banan igen, understället i Merino-ull förvaras helst under täcket hela natten för att vara i lagom temperatur vid påklädningen, upp med ankaret och iväg, morgonstund har guld i mun och inget regn. Vid bron pågår arbeten, det tog dem över en timme att evakuera arbetare, hålla borta bilarna och laga de gamla broöppningsdetaljerna innan vi kom igenom.
Sen kom regnet och kylan bestod, läsa sjökort, torka glasögon styra båten.
Ja när vi kom fram till Coinjock-marina var vi glada att koppla in elsladden, stänga dörren och röra ihop en liten varm romtoddy.

Det var då vi titta på varann och sa, "Vad var det för fel på Florida?" argumenten finns där, "Inte lägga upp båten, i områden där orkanerna drar förbi", dessutom är Florida dubbelt så dyrt.

No comments:

Post a Comment