Wednesday, November 15, 2017

Utrustningsdagar

Nu börjar vi längta efter lite bad, snorkling och lazy days, men...än är vi inte klara
Dagarna går en efter en, vi jobbar och svettas för det mesta.
Eftersom vi plockar undan det mesta när vi åker hem, så är det mycket som skall på plats igen. För att spara tampar, skot och fall från solens grymma slitage, tvättar och plockar vi undan allt, små pilotlinor träs i masten när fallen rappas ur,  seglen tas ner och viks ihop, till och med vårt gigantiska storsegel. (som tar en dag att sätta)
Så nu när vi gjort det första klart, d.v.s antifouling i botten, däck och sida är rena och putsade, och vi ligger i sjön, ja då återstår bara resten som vi säger.
Idag har vi fått i ordning på dingen, tvättat dess kapell och vikt ihop.
Vi har från Raymarine Trinidad, fått tillbaks ett Navionics kort och uppgraderat vår nya plotter som vi köpte i Kapstaden, så nu fungerar det.
Vi har även lagat frysen med medhavd el-reservdel från Sverige,  konstigt nog hittade vi den ett stenkast från där vi bor i Göteborg


  • Nu väntar vi på de nya sittbrunnsdynorna skall bli klara.
  • Vi väntar oxå på att få tillbaks en viktig bult från verksataden som skall fästa  kicktaljan till mastfoten,  vi hoppas också att hålet då åter blivit runt efter att ha slitits ovalt efter alla seglingar. 


Som arbetsdatum har vi måndag 20 november på avgångstavlan ,och hoppas därmed att allt då är klart för utklarering. Grenada nästa !

4 comments:

  1. Det var mycket på en gång! Jag hoppas ni hinner med en öl då o då! Det vore roligt att besöka er nån gång framgent, så att ni kunde lära något från en gammal sjökapten:-)

    ReplyDelete
  2. Mycket att stå i förstår jag. Duktiga ni är.
    M

    ReplyDelete