Sunday, November 19, 2017

Sittbrunnsdynor

Efter 16 år och seglade uppemot 70000NM, hade vi nu bestämt att byta ut sittbrunnsdynorna. En del havsvatten och för den delen regnvatten  har spolats igenom dem. En dyna har till och med blåst iväg under ett squall i FranskaPolynesien, men blivit räddad av rådig dam i dinge.
Vi undersökte de olika canvas-loften i Chaguaramas, många var helt uppbokade men sen träffade vi Carlos som den 3 november lovade att han kunde sy dom åt oss till den 15 november, alltså i onsdags den här veckan. Han fick handpenning motsvarande matrialkostnaderna.
Men tusan till man att ha otur just den här tidsperioden, man tycker nästan synd om honom, för att samma dag som han skulle komma och mäta upp på plats, ja då gick bilen sönder,...första gången på 15 år. Man kunde ana att bekymren nu skulle hagla ikapp. I tisdags hade vi vägarna förbi hans lilla verkstad, när vi kom in tittade han upp och sa: Allt är klart, jag kommer till Peaks imorrn runt kl 14. På torsdagen hörde han av sig och sa att ugnen som hans kusin tillverkade skumplasten (foam) i, hade gått sönder igår, men var nu lagad, så nu skulle bara dynorna svalna, sen så.....Sen på fredagen ja då var det så mycket trafik för det finns alldeles för många bilar är på Trinidad, men framemot eftermiddagen var dom i allafall på väg till Carlos verkstad, och han skulle stanna kvar i verkstaden ända tills allt var klart och sen leverera dem, men då när han skulle åka, ja då rasade hela vägen ihop, det var därför det hade varit såna bilköer.....man kan ju inte annat än att tycka synd om honom.
Idag lördag då hade det mesta ordnat sig och se där på bryggan, där kommer det fyra nya dynor.
Tack Carlos!

2 comments:

  1. Låter som Tödde och Mödde. Men det blev uppenbarligen mer än en tumetott i slutändan. :-)

    ReplyDelete
  2. Här handlade det mer om grabbens otur, dynorna låg där bakom och var i princip klara hela tiden ������

    ReplyDelete