Saturday, November 19, 2016

APT 22

APT 22/2016

19 november 2016
Deltagare: Två kaptener
Plats: Cape Town

Minnesanteckningar från arbetsplatsmöte 22/2016


Verksamhetsgenomgång:
Under senaste veckan har Anastasia seglats till etappmålet Cape Town, därmed har segelsäsongen 2016 avslutats. En fantastiskt fin plats i W&A marina har genom goda kontakter i kryssningsbranchen kunnat erhållas, här kommer Anastasia ligga trygg då kaptenerna flyger till Sverige för traditionellt jul och nyårsfirande.

Verksamhetsplanering:
Mötets ordförande påminde hela besättningen om att ett etappmål är avslutat innebär inte att besättningen kan luta sig tillbaka och göra någonting så improduktivt som att slå dank.
Åtgärdslistorna är långa och årsredovisningar skall levereras.

 • Ag autopilot presenterar på dagens möte två olika förslag till nyanskaffning, ett multikostsamt och ett kostsamt. Kaptenerna skall analysera och värdera de olika förslagen utifrån en ny mall som levererats från Anastasias IT-avdelning. Först skall utbildning på nytt material utföras.
 • Nytt kanvaskapell till biminin skall beställas, Ag kapell bör hämta in ett antal offerter från leverantörer.
 • Ag safety skall se till att livflotte och annan nödutrustning lämnas in för service.
 • Segelansvarig skall se över behovet av småreparationer i segelgarderoben.

Bloggansvarig delgav mötet att från och med imorgon kommer bloggen ta vinteruppehåll tills dess att besättningen återkommer till Anastasia i mitten på Januari 2017 . Då kommer den sista etappen på seglingsäventyret att fortsätta, med rubriken ”Mot norra halvklotet”

Arbetsmiljö:
Det systematiska arbetsmiljöarbetet och handlingsplanen för 2016 har på mötet diskuterats och reviderats, förutom de numera vanliga jordnötsdiskussionerna har förläggning av arbetstid under sjöresor diskuterats. Då det under några dygn på Indiska Oceanen krävdes en större arbetsinsats än vanligt har kaptenerna från förbundet beviljats tillfällig dispens för kortare sovtörnar. Detta skall dock användas mycket sparsamt då påfrestningarna på liten besättning ej skall underskattas.

Övriga frågor:

Förbundstillhörigheten har efter många långa förhandlingstimmar beslutats att inget utträde ur Lilla Kaptensförbundet skall ske, övervägande faktorer har då främst varit den snabba responsen när viktiga frågor uppstått, och inte minst de fantastiskt fördelaktiga medlemsförmånerna. Som någon sade: Vem vill missa nyårsbanketten på Österlen?

-->
 Kaptenerna tackade hela besättningen för en lyckad segelsäsong och önskade alla välkomna åter i Januari 2017
Här är de två K framför båt och Taffelberget.

Trevlig helg, jul och nyår önskas alla bloggläsare.4 comments:

 1. Jaha, och vad skall man läsa nu framtill januari? Lycka till med allt och jag önskar er en riktig god jul och nyår!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa du kan ju ta och läsa allt igen så tar vi ett litet quiss när vi kommer tillbaka, god jul Stefan med hela din familj

   Delete
 2. Lilla KaptensFörbundet önska bloggansvarig en god och välförtjänt vila. När tid kommer ska också ansvarig för inköp och prutande, arbetsgrupp för snören och rep samt event och jordnötsansvarig också få semester! Förbundet vill också framföra sina gratualtioner till kapternas beslut att inte falla för fagra löften om reducerade medlemsavgifter från konkurrerande förbund. LKF ser fram emot att även kommande år ha två goa kaptener i medlemsregistret och framförallt på nyårsbanketten!

  ReplyDelete