Sunday, August 21, 2016

Saltvattenskrokodiler

Vi hade fått rekommenderat att åka till Adeleide River, en timmes bilkörning ifrån Darwin, för där kunde man åka på en flodtur med båt och se ”Jumping crocodiles”
Vi åkte iväg tidigt imorse för att utnyttja morgonen, den lite svalare delen av dagen. Vi fick lära oss att den australiensiska saltvattenkrokodilen är världens största krokodilartade djur. Den kan leva i söt-, salt, och bräckt vatten. Vanligtvis är den 4-5 meter men man har uppmätt riktigt gamla exemplar uppåt 8 meter långa. De stora hanarna har sitt revir som är hans jaktområde, de lever på att jaga alla djur som kommer ner till floden för att dricka vatten, känguru, vildsvin, dingos fåglar, hajar och människor. I Australien rapporteras det om en eller två dödliga attacker på människor varje år. Varningskyltar finns överallt där krokodiler siktats.
Med stor respekt och lite magpirr gick vi ombord på ”Pathfinder” och av kapten fick vi instruktioner om att hålla händer och huvuden innanför relingen, bilderna talar för sig själva, det var en upplevelse.


 Ett respektingivande bett

Dancing queen
Vi överlevde


No comments:

Post a Comment