Sunday, February 15, 2015

APT 5


15 feb 2015
Deltagare:två kaptener
Plats: Marina Taina, Tahiti, French Polynesia

Minnesanteckningar arbetsplatsträff 5/2015

Verksamhetsgenomgång:
Återseglingen från Tuamoto till Tahiti, kompenserade tusenfalt seglingen dit för fyra veckor sedan, denna gång med en genomsnittsfart på 7 knop, regnfritt samt ett fantastiskt månsken. I Papeete mönstrade gäst-gasten av och övrig tid harägnats åt underhåll.

Verksamhetsplanering:
Verksamhetsplaneringen lades fram som ett preliminärt utkast och skall nu analyseras av vp-gruppen innan den fastställes.
2015:
Q1 Franska Polynesien,
Q2 Suvarow, Samoa, Tonga,
Q3 Fiji, Vanuatu,New Caledonia, Australien
Q4 Australien-besök i Sverige.

Operativa planeringen:
Gå igenom underhållsrutinerna.
Göra skansrent och proviantera samt hälsa nya gäster välkomna den 1 mars.

Skyddsfrågor:
Vid den vanliga rutinen för att kontrollera däcksskornas mönsterdjup, upptäcktes att på den ena besättningens skor mönsterdjupet saknade djup, nytt skoinköp anbefaldes å det snaraste.

Trivselfråga:
Utslitna kläder diskuterades, hur länge är det acceptabelt att fortfarande hävda att plagget ifråga lever upp till adekvata krav, är detta vid ett eller två hål i byxbaken?

Kan man eventuellt hävda ett klädesplaggs två användningsområden, ombord och iland. Hur ställer man sig då till oväntade besök ombord?

trevlig helg önskar vi på Anastasia

2 comments:

  1. Ser att T. Ärvt ny outfit till nyårsafton! När det gäller oanmälda besök är det väl bara att riva åt sig en sarrong! Hoppas att baconlunchen smakar!

    ReplyDelete