Thursday, May 30, 2013

Dagens äventyr

Seglar in mot Spetsais, en liten ö där det inte finns bilar. Dagen var underbar, vi skulle precis hoppa i och ta ett bad efter en lyckad förtöjning. PANG, på andra sidan hamnen rammar en charter-katamaran in i en cementbrygga. Det är mycket folk ombord, skepparen fortsätter att köra, hållandes en trasa framför ansiktet, uppenbarligen blöder han i ansiktet. Nu står det en man på vår kaj och ropar till dem, Kom hit, kom hit, här skall ni backa in. Han gör mycket tydliga gester så att de skall förstå.
Men vad håller dom på med? Dom valsar runt hamnbassängen utan kontroll känns det som, jag hänger ut alla fendrar vi har, och har för säkerhets skull har jag en lös för alla eventualiteter. Men så tokigt kan det väl inte bli.
Jo det kan det, plötsligt har dom stäven vänd mot oss och börjar accelerera, jag står bara och tänker, var skall dom ta? En av pontonerna är riktad precis mot oss, full fart, no good. PANG säger det igen, hjärtfrekvensen är nu hög, i samma ögonblick ser jag i ögonvrån att den andra pontonen kört rätt in betongkajen, och därmed fått stopp på hela framfarten.
Denna gång hade vi tur, får vem som helst hyra en stor catamaran?2 comments: