Den goda maten ombord, Tortilla de Anastasia
Lilla stekpannan är bra till två personer.
Skär en lök i tunna fina ringar, låt den svettas i pannan. Ta sedan upp den
igen.
Skiva en potatis tunt, låt dem stekas långsamt i stekpannan, det skall bara
vara ett lager och dom skall läggas som ett pussel.
Nu skall löken tillbaks ovanpå potatisen, sen kommer det goda, strö salt
och TIMJAN på. Finns det lite skinka kan den klippas över.
Knäck fyra ägg, vispa ihop med en gaffel, salta och häll försiktigt ner
smeten i pannan, nu kommer det viktiga, dra ner temperaturen till ett
minimum, lägg på ett lock och låt allting sköta sig själv. Det tar lite
tid, när den har stannat på ovansidan och inte bränt sig på undersidan, då
är det dags att ta fram en tallrik, på med den, vänd på pannan och se
vilken fin liten tårta ni gjort. Lika god varm som kall.
Trist me firren.
ReplyDelete