Friday, April 28, 2017

Upp i skyn

Den här bilden med kapten uppe i masttoppen, den har ni sett hur många gånger som helst, jag tycker ändå att det alltid blir en bra bild att utgå ifrån.
Det börjar bli dags att knyta ihop säcken för jorden runt projektet, konsulter och arbetsgrupper har åkt hem och kaptenerna håller på att stänga Anastasia för ett halvår framåt, segel ner, fall och skot rappas ur och vaskas, watermaker konserveras, ny olja i maskinerna, matförråd rensas, mycket jobb som ni förstår, och det är med lite vemod i själen som vi stänger båten nu.

Man kan säga att för oss ingrodda sjöbusar, har de här fyra åren varit som kronan på verket på ett långt arbetsliv inom sjöfartsområdet, vilket ju bara måste avslutas med ett helt varv runt på egen köl.

Men är projekten slut nu och vi kan sätta oss ned och rulla tummarna framför Rapport och Aktuellt?


Ju mer vi tänker tanken desto svårare blir det att knyta ihop säcken, den vill liksom öppna sig hela tiden igen, om man kikar ner lite i säcken för att kolla vad som vill ut finns det ingen klar projektplan än, kanske det finns en massa små embryon till nya äventyr och expeditioner där nere, låt oss hålla säcken på glänt under den svenska sommaren, så får vi se vad som kommer fram till hösten.

4 comments:

 1. självklart skall det vara nya projekt! Nu när jag börjar närma mig pension måste ni hålla skutan igång, så man kan följa med på nåt ben. Man kan ju alltid dra i nåt snöre eller steka nån stek eller i värsta fall mata skeppsduvorna:-)

  ReplyDelete
 2. Vilken fantastiskt spännande liv ni lever! Lära mig segla stor definitivt på min bucket list. Har en vän som hjälper folk att segla hem båtar som dom köpt i andra världsdelar, någongång hoppas jag få följa med på ett sånt äventyr över atlanten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är härligt att segla men man måste veta vad man ger sig in på

   Delete