Sunday, April 19, 2015

APT 12/2015


18 april
Deltagare: Två Kaptener
Plats: Marina Taina, Tahiti.

Minnesanteckningar från arbetsplatsträff 12/2015


Verksamhetsgenomgång:
Senaste veckan har äntligen missljudet från hjälpkärran identifierats, fläkten som kyler generatorn har blivit sliten och behöver bytas ut eller repareras, på grund av att besättningen vill segla vidare är reparation de enklaste alternativet. Inlämnad och färdig på måndag.
Då det nu varje dag kommer in nya båtar som seglat från Galapagos eller Panama börjar internet bli sämre och sämre. Det är många som skall dela på kilobytsen.
Efter senaste rengöring och sprayning har inga nya kackerlacks-ägg-barn-vuxna siktats.

Verksamhetsplanering:
Den 21 april är ett viktigt datum då en återbesökstid hos Dr Muller väntar, får vi godkänt, seglar Anastasia med besättning omgående vidare.

Skyddsfrågor:
Inga nya skyddsfrågor på agendan.

Trivselfrågor:
Hur många öl?
Att båtar rullar till sjöss det är naturligt, att båtar rullar på ankarplatsen är inte lika naturligt och vanligt. Senaste dagarna har dock inflödet av havsvatten över revet varit stor med påföljd att ankarplatsen kan liknas vid ett gungande hav. Då eftermiddagsölen riskerar att glida av bordet har besättningen tagit för vana att gå iland och inmundiga den på lokal. Frågan är då, kan man kräva en öl även ombord ? Eller är den förmånen förverkad ?
Vissa i besättningen hävdar att ju fler öl som kan hävas, desto mindre rullningsperioder, andra i besättningen tycker detta låter som ett osunt leverne.Trevlig helg önskar Kaptenerna.


2 comments:

  1. Först en öl på the local. Sen en matlagningsöl, det är väl klart!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bara man hittar på olika namn på ölen, bra Kilter, du får en om du kommer igen

      Delete