Sunday, December 15, 2013

APT 9

APT 9

Deltagare : Kaptenerna
Plats: Bequia, Grenadinerna
Skeppstid -4UTC 

Besättningen har efter senaste tidens seglingsupplevelser, återhämtat sig i Bequia, Admiralitys Bay. Vinden har fortsatt vina i tackel och tåg, men ankarplatsen är god. Både kropp och hjärna har gått ner på lågvarv.

På mötet informerades besättningen om att problemet med de släckta lanternorna nu verkar vara löst. Topplanternorna som på överseglingens slutfas började bli svagare och svagare, för att helt vägra lysa senare, nu åter lyser. Inte utan ett digert arbete, med ca fyra turer upp i masten. Trots detta framgår inte helt vad felet varit. Ett sådant arbete kommer att berömmas och belönas, då lanternorna är en vital del av navigationssäkerheten.

Arbete med strategisk planering inför 2014 fortgår, visionen är fortfarande ”Go west”

Planering i närtid: Under kommande vecka bör seglatsen norrut mot Martinique fortsätta, skutan bör städas samt bunkras upp med franska delikatesser inför julen och tomtenissarnas ankomst den 23 december.

Trevlig helg önskar Kaptenerna



1 comment:

  1. Ni ser verkligen äckligt avspända ut. Själv är man gråglåmig med påsar under ögonen med VP och VB och strategisk planering och bokslut och julfest och tacktal och ......
    Vi är lite oroliga för er tidsplanering. Hinner ni verkligen fram till nyår? Till Borrby asså.

    ReplyDelete