Sunday, October 6, 2013

APT 1

Arbetsplatsträff 1

Almerimar
2013-10-05
Deltagare: Kaptenerna

Efter att det uppkommit påpekande från både läsare och lokala fackliga organisationen att APT är en obligatorisk, återkommande händelse, skall dessa möten återinföras snarast.

På detta första möte efter sommaravbrott i hemstaden Göteborg kan konstateras att mycket har blivit fixat/reparerat/nyanskaffat sedan återkomsten till Almerimar, Spanien. Man kan då främst peka på det fantastiska att ett nytt storsegel så snabbt kommit på plats, och sågs passa perfekt.

  • Nya batterier anskaffade och installerade 3 x 230 A/hr
  • Navigationsdatorn är färdiginstallerad med sjökort, AIS, Inmarsat C och Iridium telefon (mejlprogram)
  • Övervakningslarm på oljetrycket fixat.
  • Startrelä orginal fastsatt.
  • Impeller bytt.
  • Maskinrummet vaskat.
  • Dieseltankar dränerade.
  • Solsegel beställt och levererat.
Den strategiska planeringen framöver är nu att komma igång med seglingen. Om vindarna bär är det tisdag som gäller för avgång, då siktas på Gibraltar, denna underliga klippa med sin stad med speciell karaktär. Därefter är det Kanariöarna, ö och plats ej ännu bestämt.

Frågor som kommit upp inför mötet är åter en del kostfrågor. Hur mycket bröd rekommenderas per dag? Diskussioner förs om olika dieter, 5:2 vs LCHF. Vi har följt debatten hemma men har fortfarande inte kommit helt igenom diskussionen.Återkommande punkt på nästa möte.

Kaptenerna



13 comments:

  1. Roligt att höra att det blev bra med storseglet. Ni verkar ha jobbat på bra för övrigt också.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tack, har man slutat ett jobb skapar man sig ändå nya hela tiden

      Delete
  2. Jag saknar en punkt om en mystiskt försvunnen båtsmansstol och dess märkligt oomtalade uppdykande. Vad var det som egentligen hände? Vems var felet? Fick någon ett minus på prestigekontot? Finns det en plan för hur en liknande situation ska hanteras framöver?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ett mystiskt försvinnande och ett solklart upphittande. Var sak på sin plats. För liten besättning för att bli utröstad......

      Delete
  3. Äntligen!
    Jag håller med Suss. Visste inte ens att den var tillbaks. Har cheferna verkligen gjort en risk- och väsentlighetsanalys, med åtgätdspaket för att försäkra sig om att inte andra saker försvinner. Vem vet, en morgon kanske nya sglet är borta, sådär bara!
    Hoppas vindarna blåser gynnsamt för er och att Kanarieöarna tar emot er väl!

    ReplyDelete
  4. Men för tusan! Var var den? Vem fann den? Jag kräver klara svar och inga vaga uttalande som "solklart" upphittande. Var det solen som hade tagit den kanske? Vilket osökt får mej att tänka på salig mormors lilla devis: Var sak på sin plats - skridskorna i isskåpet!

    ReplyDelete
  5. Jag vet: den var upphissad i masten! Hängde högt däruppe var svår att hitta - ända tills nån lyfte blicken och tänkte utanför boxen...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag tror som Ove! Men vill också ha svar!!!
      /Tobias

      Delete
    2. Jag gillar att tänka utanför boxen Ove, bra lösning

      Delete
  6. Ni är underbara, både kaptenerna och resten av kommentarshögen!
    Själv har jag nyss upptäckt videobloggen "When you work as a statlig tjänsteman". Ifall några som läser här skulle ha såna böjelser!

    ReplyDelete